Monday, October 2, 2017

Sawi Layu Kembali Segar Dengan Bancuhan Basic H


Assalamu 'alaikum dan Selamat Sejahtera.

Kali ni Fizah nak share tentang Basic H.
Pernah dengar pasal Basic H ? Info lanjut di SINI

Image may contain: food

Al-kisahnya, sawi ni lama dah duduk dalam peti sejuk.
Fizah jenis suka beli sayur banyak-banyak buat stok sebab Fizah tak berapa nak rajin keluar cari barang time Encik Suami takde.

Masa waktu kejdian ni,  Encik Suami request nak makan sawi masak air dengan ikan goreng je.
Makanya time keluarkan sawi tu tengok rupanya dah macam dalam gambar.
Nak dibuang sayang sebab tengok macam boleh makan lagi, cuma dah agak layu je.

Fizah pun buat bancuhan Basic H then rendamkan sawi dalam bancuhan tersebut selama 5 - 10 minit.
Agak terkejut jugak bila sawi ni mengembang dengan mekarnya sampai ternaik dari aras air bancuhan tu.
Masa nak potong sawi tu pun, terdengar keriak keriuk bunyi sawi tu.

Sebelum ni Fizah buat basuh sayur-sayuran dan buah-buahan je untuk pastikan makanan yang kami makan bebas dari racun serangga dan perosak.
Sayur-sayur yang dah kering memang Fizah sedekahkan pada tong sampah je.
Tapi bila dah try dengan Basic H, agak teruja jugak sebenarnya.

Korang yang belum ada Basic H ni, kena pastikan ada sebotol di rumah.
Banyak kegunaan yang boleh kita gunakan untuk sebotol Basic H ni tau.

..

Info & Order  😊

019 659 1541 (Fizah) 
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Besereah, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.