Thursday, October 12, 2017

Kolestrol Degil Turun dengan Omega Guard dan Herb-Lax



KOLESTROL TEGAR MAK DAH TURUN ! 

Mak faezatul ada masalah kolestrol tinggi. Dah bertahun-tahun 'liat' & ketegaq tak mau nak turun. 

Kalau tengok yang sebelah kiri atas , tu result bacaan kolestrol mak  6 tahun lepas (8.8 mmol). Tinggi ! Tinggi sangat ! 

3 tahun lepas tu (21/2/2014) mak pi check lagi. Gambar sebelah kanan atas, result bacaan kolestrol masih lagi tinggi ! 7.6 mmol.. 

Mak sedih. Pastu lama mak 'merajuk' tak mau pi farmasi check kolestrol lagi. 

Awal tahun ni,  12/1/2017 mak ajak faezatul pi farmasi lagi. Nak pi check kolestrol, mak kata, " Lama tak check.."

Result yang sama, merobek jiwa mak.. Lagi tinggi bacaan kolestrol mak. 7.71 mmol. 

Lepas tu mak tanya faezatul "Along, Shaklee nie ada dak untuk bagi turun kolestrol? "

Faezatul cadangkan OMEGA GUARD & PHYTOCOL ST (set kolestrol). 

Mak cakap nak try omega dulu. Lepas sebulan, baru mak ambik Herblax untuk masalah sembelit & nak tukar produk jugak sebenarnya.

Tak mau dah guna jamu moden yang dah 25 tahun mak ambil tu.. Boleh tahan mahal jugak harganya.. 😅

Mak konsisten ambik Omega & Herblax selama hampir 5 bulan. 

Pagi tadi, 30/5/2017 sekali lagi pi check bacaan kolestrol mak. Tak expect apa-apa pun sebenarnya. Redha jaa. 

Tapi.......

Terkejut sungguh mak bila dapat tau result bacaan kolestrol dia dah turun!  Dari  dok angka 7-8 jaa.

Hari ni dalam sejarah,  result kolestrol mak jadi 5.98 mmol !!

Separuh menjerit mak dalam farmasi tu sebab seronok sangat tadi. Dengar suara mak jaa dalam farmasi tu tadi. Jenuh bagi hint, suruh mak slow down suara.. 😁😁

Mak siap tanya " Mesin ni rosak ka dik? " dekat staf farmasi tuu.. Staf tu pulak jawab " Eh dak eh.. Tak rosak pun mak cik.." 😂😂😂

Seronok sungguh mak sampai dalam perjalanan balik tadi dok ulang-ulang yang tu ja.

 "Kolestrol mak turun ! Kolestrol mak dah turun.. Ya Allah.. Seronoknya.. "

Alhamdulillah.. Akhirnya..Turun jugak kolestrol mak. 😊

..

Info & Order  😊

019 659 1541 (Fizah) 
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Besereah, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.