Saturday, November 5, 2016

Info Produk : Kandungan Vitamin yang Terdapat di dalam Alfalfa

Vitamin A 

Untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

Vitamin E 

Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara, kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot, memperbaiki fungsi imun, menguatkan otot di dalam badan, membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah, membantu fokus mata.

Vitamin U 

Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin B6

Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak, menggalakkan kesihatan saraf dan kulit, membantu mengurangkan loya.

Vitamin K 

Penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati, menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D 

Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.


Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.