Saturday, November 26, 2016

Testimoni Ibu Menyusu Duduk Jepun Buat Detox Turun 12kg



Nama : Nor An Ibrahim
Umur : 35
Tinggi : 160cm

Mula buat detox 3 bulan lepas iaitu bulan September 2016. Buat Detox sendiri.


Detox Siri 1(buat sendiri)
Detox Asal : 65kg
Berat Selepas Detox : 60kg


Detox Siri 2 (buat sendiri detox puasa)
Berat asal : 60kg
Berat selepas detox : 59kg


Detox Siri 3 (buat bersama group detox)

Berat asal : 58kg
Berat selepas detox : 56kg


Antara Healing proses : pening, jerawat, berpeluh, badan rasa panas macam buat workout..


Kesan selepas detox :


  • Badan semakin ringan
  • Mudah untuk beraktiviti 
  • Pola tidur pon ok tidur 6-8jam sehari..jika kurang pon siang tak rasa letih
  • Siang sangat segar (jarang dapat nap😭😭😭)
  • Otak fresh
  • Lelemak di perut semakin kurang dulu berlapis, sekarang parut czer pon dah nampak panjang sejangkal
  • Baju & seluar semakin membesar..ke saya yang mengecil..baju2 sejuk dulu pakai ketat sekarang sangat longgar.
  • Dah tak craving minuman & makanan manis junk food
  • Suka minum air mineral
  • Banyak lagi kesan lepas detox ni😍



Vitamin diambil: ESP, Herblax, Peppermint Ginger, Omega Guard, Lecithin, Alfalfa Complex (SET KURUS)

Vitamin harian lain on juga seperti Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Ostematrix, Garlic Complex, Performance Drink, Meal Shakes.

Azam: target nak buat senaman HIIT, tapi belum mampu kerana belum fit. Senang berusaha dengan buat brisk walk tapi sekarang dah musim sejuk mungkin buat aktiviti di dalam rumah sahaja. Doakan ya.

Akak mula teringin sangat kurus selepas raya bila timbang rumah kawan. Akak punya berat paling dahsyat masa tu atas 65kg. Punya susah hati berat naik tak turun.

Akak terperasan MD punya gambar sebelum & selepas. Terus tanya akak Wardah apa tu detox, cara semua. Dia masukkan kak dalam group telegram FLY DETOX CHANNEL.

Daripada situ akak baca hadam terus buat dan ada tanya juga MD masa hari pertama buat. Tanya tentang dressing untuk saladπŸ˜ƒ. Lepas habis buat detox dah boleh makan secara sihat, guna formula 1/4 (buah, sayur, protein, karbo) jadi masih mengekalkan cara ini untuk penyediaan seisi keluarga.

Sebelum lupa, akak ibu menyusu. Buat detox setelah anak kenal solid food. Dalam masa buat detox tak kacau penyusuan sebab pilih sayuran yang bantu milk booster juga.

Malu pula tengok pic lama tu tak boleh nak pasang tali pinggangnya πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ sekarang dah 3 lubang boleh pasang huhuh.

Alhamdulilah cuba sihat sebab akak ada sejarah penyakit 3 serangkai dalam keluarga huhuhu 😭😭😭

-Kak Nor An Ibrahim-





FB Pages:
https://m.facebook.com/dyanhealthcare2u/


..


Untuk Info & Order 😊


019 659 1541 (Fizah) 
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Besereah, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...