Tuesday, March 24, 2015

Bahaya Betul ESP Ni

Asyik-asyik bila bercerita pasal ESP ni mesti cerita benda yang best-best je kan.
Asik-asyik duk cerita pasal kebaikan ESP kan.

Kali ni nak story tentang BAHAYA nya ESP ni.
Benda ni betul-betul terjadi pada diri Fizah sendiri.
Cerita ni berlaku malam tadi.

Muhammad Hafiy Haiman 8 Month
Semalam baby Hafiy tido agak awal.
Macam biasa sebelum tido memang pekena ESP segelas.
Nak dijadikan cerita jam 2 pagi terpaksa kejut baby Hafiy sebab dah terasa sakit & bengkak.

Dah la malam sebelum tu habis basah baju & cadar sebab baby Hafiy ni kurang menyusu.
Yelah baby Hafiy tak berapa sihat masa tu.
So, bangun pagi tu sakit dan sampai meleleh-leleh la susu.
BAHAYA betul !

Kesan ESP untuk banyakkan susu memang CEPAT.
Perkara ni memang tidak dapat dinafikan.
Bukan setakat banyakkan susu je malah susu akan menjadi lebih pekat.
Bila susu dah pekat baby menyusu pun sekejap je dah kenyang.
Tu lagi salah satu kenapa setiap malam boleh bengkak tu.

Kalau setiap malam bengkak tak ke bahaya tu.
Hihihi.

Syukur sangat rezeki untuk baby Hafiy sangat banyak.
Dan Alhamdulillah baby Hafiy masih exclusively breastfeed.
In Shaa Allah jika diizinkan nak exclusively breasfeed sampai baby Hafiy umur setahun.
Semoga dipermudahkan hendaknya.

Tolong doakan saya ya :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.