Tuesday, March 24, 2015

BAHAYA NYA ESP !!!

Asyik-asyik bila bercerita pasal ESP ni mesti cerita benda yang best-best je kan.
Asik-asyik duk cerita pasal kebaikan ESP kan.
.
.
Kali ni nak story tentang BAHAYA nya ESP ni.
Benda ni betul-betul terjadi pada diri Fizah sendiri.
Cerita ni berlaku malam tadi..
.
.

Baby Hafiy 8 month


Semalam baby Hafiy tido agak awal.
Macam biasa sebelum tido memang pekena ESP segelas.
Nak dijadikan cerita jam 2 pagi terpaksa kejut baby Hafiy sebab dah terasa sakit & bengkak.
.
.
Dah la malam sebelum tu habis basah baju & cadar sebab baby Hafiy ni kurang menyusu.
Yelah baby Hafiy tak berapa sihat masa tu.
So, bangu pagi tu sakit dan sampai meleleh-leleh la susu.
BAHAYA betul kan !
.
.
Kesan ESP untuk banyakkan susu memang CEPAT !
Perkara ni memang tidak dapat dinafikan.
Bukan setakat banyakkan susu je malah susu akan menjadi lebih pekat.
Bila susu dah pekat baby menyusu pun sekejap je dah kenyang.
Tu lagi salah satu kenapa setiap malam boleh bengkak tu.
.
.
Kalo setiap malam bengkak tak ke bahaya tu.
Hihihi.
.
.
Syukur sangat rezeki untuk baby Hafiy sangat banyak.
Dan Alhamdulillah baby Hafiy masih exclusively breastfeed.
In Shaa Allah jika diizinkan nak exclusively breasfeed sampai baby Hafiy setahun.
Semoga dipermudahkan hendaknya.
.
.
Tolong doakan saya ya :)





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...