Tuesday, January 6, 2015

[ TESTIMONI - Alfalfa Complex & Garlic Complex membantu menghilangkan keputihan ]

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ni Fizah nak share testimoni diri sendiri la pulak. Asyik share testimoni orang je kan. Bila lagi nak cerita pengalaman diri sendiri consume Shaklee ni. Hihihi

Fizah nak cerita pengalaman Fizah consume Alfalfa Complex dan juga Garlic Complex untuk masalah keputihan yang Fizah hadapi.

Secara azalinya setiap wanita memang mempunyai keputihan. Apa yang membezakan antara setiap wanita itu adalah teruk atau tidak keputihan yang dialami.


Apa yang Fizah perasan sebelum berkahwin dulu Fizah memang tiada masalah keputihan ni. Tapi Fizah ada masalah keputihan selepas bersalinkan Haziq dulu. Orang kata after bersalin memang keputihan akan bertambah.

So, nak dijadikan cerita Fizah ambil Alfalfa ni sebagai Milk Booster. Selain itu, ada terbaca yang Alfalfa ni boleh juga membantu meneyelesaikan masalah keputihan. Alhamdulillah after consume Alfalfa ni memang kurang keputihan Fizah.

Okay, bulan November 2013 Fizah pregnant lagi. Masa pregnantkan Hafiy ni la keputihan datang lagi malah makin teruk jika nak dibandingkan sebelum-sebelum ni. Mana taknya masa tu dah stop ambil Alfalfa sebab masa pregnant tidak digalakkan untuk consume Alfalfa.

Masa 1st trimester okay lagi la boleh tahan. Masuk 2nd trimester makin teruk sampaikan rasa tak selesa akibat gatal. Apa yang Fizah perasan bila minum Milo jadi makin teruk. Makin BANYAK & GATAL !!

Pergi Klinik bagi tahu doktor, doktor bagi ubat tapi Fizah tak berani nak buat.. :) :) :) . So apa yang Fizah buat just stopkan semua makanan bercoklat. Dah la masa tu tengah giler Kek Anis tu.. ;) ;) ;). Kalau rasa nak makan juga makan sikit pun jadi lah asalkan tak kempunan kan.

Masa tu memang rasa tak sabar sangat nak bersalin cepat-cepat sebab nak start balik consume Alfalfa..hihi.. So, ffter deliver Hafiy je terus start balik consume Alfalfa. Alhamdulillah susu melimpah ruah dan keputihan makin kurang tapi still tak selesa. Kalau makan coklat mesti kena punya la especially Milo !!

Nak dijadikan cerita try la ambil Garlic Complex ni sebab ada terbaca petua nak hilangkan KEPUTIHAN ni kunyah BAWANG PUTIH mentah-mentah ! Sanggup ke nak kunyah mentah-mentah ? Fizah tak sanggup sebab Fizah memang tak suka makan bawang !

Alhamdulillah after SEMINGGU consume Garlic ni masalah KEPUTIHAN Fizah hilang terus ! Sampai sekarang Fizah rasa selesa sangat ! Kalau tak tu, rimas sangat sebab kena selalu ganti pantiliner tu dan hanya Allah yang tahu !

So jika anda mengalami masalah yang sama macam Fizah ni apa kata try Alfalfa Complex dan Garlic Complex ni. Harga pun bukan mahal mana pun. Takde la sampai kena perhabis beribu-ribu untuk rawat masalah keputihan ni.



Alfalfa Complex (Small)

Quantity : 330 tablets

Retail Price : RM 53.75



Alfalfa Complex (Large)

Quantity : 700 tablets


Retail Price : RM 97.50



Garlic Complex

Quantity : 60 tablets

Retail Price : RM 47.50



Untuk Info & Order: 

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 881731
Email: purplepipery@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 019 659 1541





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...