Tuesday, December 2, 2014

Testimoni : Pengalaman Hamil dengan Shaklee

Assalamualaikum.

Kali ni Fizah nak share pengalaman Puan Syaheera menggunakan Shaklee sepanjang kehamilan beliau. Jom kita tengok Testimoni Set Kehamilan Shaklee.
"Sepanjang preggy kedua ni,memang tak ambil vitamin lain. Memang sepenuhnya ambil Shaklee. Vitamin B, Vitalea, Vitamin C, OsteMatrix, ESP dan Omega. Memang rasa beza sangat dengan yang first dulu..
  • Masa bulan kedua dan ketiga, tengah alahan tak leh masuk makanan dulu, hanya ambil ESP, Alhamdulillah bertenaga, boleh mengajar macam biasa dan boleh jaga anak yang tengah lasak even tak dapat makan nasi pun dalam sehari. Ambil ESP jer 3 kali sehari.
  • Lepas tu bila alahan dah hilang, baru boleh consume vitamin yang lain. Pagi lepas breakfast Vitamin B dan Vitalea, lepas lunch Vitamin C, petang bila lapar minum ESP. Almaklum tengah selera. Asyik nak makan jer, perut selalu rasa lapar. Kenalah berESP, kalau tak rasa nak muntah pulak bila perut kosong. Makan jugak buah2, tapi still tak cukup. Hehe almaklum tangki besar. Minum ESP baru rasa penuh.
  • Cek up kat klinik selalu cantik semua keputusan, Hb, BP. Sekali sebulan jer kena pergi, kira ok la tu. Dulu anak first, selalu ade masalah. BP tinggi la, HB rendah la. berat lebih la. Masa tu consume Vitamin klinik je. Takde topap yang lain.
  • Lagi satu saya ni malas dan liat nak bancuh susu malam2. Hehe, jadi telan jer OsteMatrix before tido 4 biji, dah memenuhi keperluan kalsim. Masalah kaki cramp jarang berlaku, dan kaki pun takde la lenguh sangat macam dulu2. Cikgu kan camne kejenya, seme kelas ngajar sekarang tingkat 4, bayangla camne penatnye naik tangga, pastu mengajar tak boleh duduk, kena berdiri. Nanti kan orang kata mengajar tak bersungguh pulak. Mengandung bukan alasan. Huhu.
  • Alhmdulillah yang paling bersyukur sangat masalah BP tinggi dah takde. Dulu anak first, masa 25, 26 minggu BP tinggi, 140/90 selalu. Setiap 2 hari kena g cek. Lepas tu setiap minggu. Penat pergi klinik. Lepas tu siap kena makan ubat darah tinggi lagi. Huhu. Masa 36 minggu dah kena tahan kat wad, 2 minggu duduk hospital. Macam orang gila, bosan. Kita sihat macam biasa tapi BP tinggi. kena rehatlah kata DR. Rindu kat cik abe jangan cerita la. Tak biasa berjauhan. Huhu berair pulak muta ni bila ingat saat2 jumpa dan masa nak berpisah. Sampailah minggu 38 dah bosan sangat, mintak Dr induce. Kasi beranak. Alhamdulillah anak sihat.
Untuk preggy kali ni, masalah tu dah takde, sekarang dah masuk 7 bulan, tapi BP masih cantik, 120/80. Badan pun masih bertenaga, takde la penat sangat macam dulu. Alhmdulillah, syukur. Kalau kena masuk wad macam dulu, kesian anak sulung, kecik sangat lagi nak berjauhan dengan umi, tak ssampai 2 tahun pun lagi tapi hati tetap berdebar jugak, jangan BP naik lagi. Selalu doa dan makan vitamin ikut jadual.
Papepun syukur pada Allah sebab dipertemukan dengan Shaklee dan masalah2 kesihatan masa preggy dulu telah tiada. ALHAMDULILLAH
~ Puan Syaheera ~

Di bawah ni antara vitamin yang Puan Syaheera amalkan :



Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.