Friday, November 7, 2014

[ TESTIMONI ] - Kembung perut dan ESP

Bismillah.. 

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Nampak tak gambar cempedak tu. Macam sedap je kan. Actually ada cerita di sebalik cempedak ni. hihihi..


Gambar sekadar hiasan..hihi

Asyik share dan story testimoni orang lain je so, hari ni Fizah nak share testimoni sendiri la pulak. Cerita ni cerita benar sebenar-benar nya ya.. Bukan rekaan semata-mata !

Cerita ni berlaku semasa Fizah berada di Seremban. Nak dijadikan cerita mak Fizah buat cempedak goreng untuk minum petang. Fizah ni pulak memang pantang jumpa cempedak goreng ni. hihi

Fizah makan la 2 ketul. Memang tak makan banyak sebab tengah menyusukan baby kan. Malam tu terus rasa tak selesa perut. Rasa macam berangin nak pusing-pusing dalam perut. Dah berkata-kata ni mesti sebab makan cempedak ni.

Baby pun macam dah meragam malam tu. Mak tengok perut baby macam dah kembung ! Alamakk Macam mana ni ?? Fizah pun memang dah rasa tak selesa sangat-sangat ! 2 ketul je pun, efek dia memang bahaya sungguh !

Terus teringat ESP. Apa lagi terus pergi shake ESP dan minum dengan lahapnya.. Hahaha (Statement tak boleh blah kan ).. Syukur Alhamdulillah selang beberapa minit terus rasa okay ! Kalau tak malam tu Fizah pun tak boleh tidur agaknya. Baby pun tak meragam dah malam tu.. nasib baik lah ada ESP sebagai penyelamat.

Gatal sangat pergi makan Cempedak siapa suruh. Dah la baru habis pantang ! hihi.. 

Tapi memang betul tau, kalau Fizah konsisten ambil ESP makan lah apa-apa pun Alhamdulillah perut baby tak meragam. Kalau masa Haziq dulu makam mi kuning tu pun tak boleh !

Pernah sekali makan mi goreng ( mak jugak yang buat ), malam tu Haziq kembung sampai kena pergi hospital malam hari tu. tak pasal-pasal. 

Semakin lama semakin JATUH CINTA dengan ESP ni !!!


Untuk Info & Order:

Norhafizah Abd Halim
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 881731
Email: purplepipery@yahoo.com

SMS/Whatsapp: 019 659 1541


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...