Saturday, October 11, 2014

Variasi resipi bancuh ESP

Assalamualaikum dan Selamat berhujung minggu semua.. :)

Memandangkan ESP ni one of our best seller dan memanndangkan bulan ni bulan ESP makanya Fizah dah cuba senaraikan cadangan beberapa contoh resipi cara bancuh ESP yang anda boleh cuba..



  • ESP + Air suam
  • ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  • ESP + SusuAnmum
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  • ESP + KOKO + OAT
  • ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  • ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  • ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
  • ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
  • ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  • ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
  • ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!*boleh tambah list ini ikut pengalaman anda

Sumber

Dan ini pula resipi smoothies

Bahan-bahan :
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)

Cara -cara : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm

Sumber

NOTES:
JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.

Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)


Haa banyak kan cara macam mana nak bancuh ESP.. Dalam banyak-banyak cara tu Fizah nye style lain sket.. Fizah suka minum ESP dibancuh dengan kordial Sarsi lepas tu shake pulak dengn air sejuk peti sejuk.. Sedap yang teramat sangat hihi..

Jika berminat untuk mendapat ESP sempena bulan promo ni jangan segan-segan hubungi Fizah ya.. :) peace..


Untuk Info & Order:

Norhafizah Abd Halim
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 881731
Email: purplepipery@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 019 659 1541

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...