Friday, September 12, 2014

Testimoni Herbal Blend® Multi-Purpose Cream



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Apa khabar semuanya?
Kalo sebelum ni Fizah share entri santai so kali ni nak share la pulak entri serius..
Serius??? Serius macam mana tu???hihi.. Nanti tengok sendiri ya..


Okay kali ni Fizah nak share la pengalaman sendiri dengan Herbal Blend Krim Shaklee ni..
Sebelum ni duk tengok dan baca testimoni orang lain kan,.. So kali ni nak share la pengalaman sendiri.. Orang cakap kalau kita share pengalaman sendiri ianya lebih manis dan lebih mudah memikat hati orang lain..


Okay sebelum nak cerita dengan lebih lanjut Fizah nak tunjuk gambar sket macam mana sebenarnya rupa krim Shaklee ni.. Kalo korang semua nak tahu la kan krim ni kitorang gelar krim berhantu sebab ramai orang menggilainya.. Cuba bayangkan eh, pagi ni Shaklee dah announce yang krim tu available kat online petang dah habis licin.. So, meh Fizah tunjuk gambar dan terangkan serba sedikit tentang krim berhantu ni..





Herbal Blend® Multi-Purpose Cream
  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki
  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit
  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.

Okay itu serba sedikit la mengenai krim berhantu ni.. Sekarang ni Fizah nak cerita pulak story yang Fizah dah lama simpan sebenarnya.. Sebelum tu, cer tengok gambar yang Fizah letak kat bawah tu..hihihi..



Photo: #PhotoGrid



Kalo korang tengok gambar tu, tu lah masalah yang Fizah alami sejak dari sekolah lagi.. Sejak dari sekolah rendah tau.. Memang sejak dulu Fizah ada masalah kulit kering macam tu.. Yang paling teruk bukan setakat kat tangan je tapi kat tapak kaki pun sama.. Yang paling seksa bila kulit tu kering sampai merekah dan berdarah.. Kalo kat tapak tangan tu takpe la jugak tapi kalo yang kat tapak kaki tu memang sakit sampai nak berjalan pun payah sebab pedih..


Dah macam-macam ubat yang Fizah pakai tapi masalah tu tetap tak hilang.. Cuba bayangkan dah berapa banyak kos yang Fizah habiskan sebab pergi klinik dan beli ubat kat farmasi.. Kalo pegi klinik doktor cakap tu elergik.. Tak boleh nak makan seafood langsung..


Yang kat tapak tangan tu pulak ceritanya tak boleh nak pegang benda2 bergatal macam sotong ke udang ke.. Pegang yang mentah2 tu.. Kalo kerang mak aiii lagi terserlah kegatalannya.. Kalo pegang mesti akan jadik macam tu.. Seksa sangat rasa masa tu.. Kadang2 tu kalo nak masak udang ke sotong ke mesti mintak tolong en abang yang tolong bersihkan udang dan sotong tu.. Boleh jugak Fizah ambil kesempatan kan..hihi..


Tiba-tiba satu hari tu tergerak lak hati nak try sapu krim berhatu ni kat tapak tangan.. Actually krim ni memang dah lama ada sebab standby untuk Haziq masa tu.. Haziq pun ada masalah gatal2 dekat celah2 pelipat dia.. So, mintak la tolong en abang sapukan krim tu kat tapak tangan.. Alhamdilillah semakin hari makin elok..


Kalau korang tengok kat gambar tu Alhamdulillah dalam masa 4 hari je tangan Fizah nak licin macam tu.. Takde dah kering2 macam masa hari pertama tu.. Itu tak berapa teruk sangat tu.. Kalo teruk korang boleh nampak luka2 kat tangan tu akibat dari kekeringan melampau.. Yang bestnya la kan lepas sapu krim ni Alhamdulillah Fizah langsung tak kene dah masalah kulit kat tapak tangan ni.. Sampai sekrang ni tapak tangan ni licin je.. Kalo pegang makanan gatal pun takpe..


Syukur sangat sebab diperkenalkan dengan krim berhantu ni.. Krim ni diperbuat daripada BAHAN SEMULAJADI tau.. Lepas sapu krim ni korang takkan rasa berminyak pun.. Memang best sangat la krim ni.. TERBAIKKK!!!


Okay, Fizah rasa cukup dulu setakat ni.. Lain kali Fizah akan story lagi apa kelebihan krim berhantu ni.. Sekarang ni tengan cuba menghantui mak Fizah lak sebab mak pun ada masalah kulit gatal ni.. Bagi mak try dulu, mana tahu puas hati kan..hihi.. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa..


..


Untuk Info & Order ๐Ÿ˜Š


019 659 1541 (Fizah) 
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Besereah, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...