Friday, August 29, 2014

Bayi - Cara-cara urutan bayi



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... :)

Seperti yang Fizah dah janjikan sebelum ni entry kali ni Fizah nak share la macam mana cara nak massage baby.. Actually Fizah banyak belajar dari internet dan juga majalah Pa & Ma.. Dalam majalah Pa & Ma tu memang banyak sangat info-info menarik yang boleh dijadikan panduan..

Okay jom kita tengok satu-satu setiap langkah ya..


























Okay ni antara cara paling lengkap la kalo nak massge baby ni.. Kalo baby korang okay dan suka kena massage boleh ikut satu persatu setiap langkah.. Kalo baby banyak ragam dan kuat menangis buat mana yang dan je la kan.. Tapi selalunya masa mula-mula memang susah la sket tapi lama kelamaan baby akan suka dan seronok tau.. 

Selamat mencuba.. :)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...